23 January, 2020

Wat zeggen organen over ons en ons lichaam?

Onze darmen worden tegenwoordig "ons tweede brein" genoemd. Biljoenen bacteriën, virussen & schimmels die onze buik bevolken, samen het microbioom genoemd, blijken niet alléén te helpen bij het verteren van ons voedsel en ons beschermen tegen ziekteverwerkers. Zij maken verschillende chemische stoffen aan die ons lichaam maar ook ons brein beïnvloeden. Klachten zoals algemene vermoeidheid, stress, angsten en depressieve neigingen, ... zijn vaak het gevolg.
Er wordt ook steeds meer onderzoek gedaan over de relatie die de darmen zouden hebben met de hersenen. Niet alleen de darmen zelf, maar ook de (slechte) bacteriën die hierin leven zouden wel eens de oorzaak kunnen zijn van ziektes of aandoeningen die je niet direct linkt aan de darmen. Variërend van depressie of onrust tot de ziekte van Parkinson en autisme. Zo valt het op dat mensen met darmklachten vaker last hebben van problemen in het hoofd.

Zegswijzen zoals:

"Ligt er iets op je lever?" De lever is het orgaan dat het lichaam zuivert van afvalstoffen. Een slechte werking kan gepaard gaan met algemene klachten zoals: spier-en gewrichtspijn, hoofdpijn, overgevoelige huid... . Figuurlijk betekent iets op je lever liggen: emotioneel betrokken zijn bij of met iets waardoor de detoxificatie in het lichaam niet meer perfect verloopt met als gevolg allerhande klachten zoals hierboven vernoemd.

" Zwaar op de maag liggen?" Letterlijk betekent het dat iets moeilijk te verteren valt maar ook door iets zwaar te vernemen dat verwerkt moet worden. Een slechte werking van de maag kan gepaard gaan met oprispingen, opgeblazen gevoel, misselijkheid... .

Hartklachten ( al dan niet gepaard met stress) zijn vaak te wijten aan fysieke en emotionele veranderingen in je omgeving waarvoor je je moet aanpassen of waarop je moet reageren.

Het concept & de filosofie binnen OsteJOPAthie heeft als hoofdoel: "de onderliggende oorzaak" van uw klacht te vinden d.m.v. een kwalitatief en uitgebreid onderzoek en te behandelen binnen een oorzaak-gevolg keten.

Bij een disbalans van het lichaam gaat de osteopaat onderzoeken op welk een niveau de klacht zich voordoet: is het mechanisch of fysiologisch en wanneer daar niet direct iets gevonden wordt, onderzoekt de osteopaat of iets psycho - emotioneel onderliggend de oorzaak is. Naargelang de disbalans moet individueel onderzocht worden welk(e) aspect(en) moet(en) benaderd worden binnen, oorzaak-gevolg keten, om het lichaam terug in balans te brengen.

Hierbij wordt, indien nodig, aanvullend gebruik gemaakt van kinesiologie, voedingsadvies/begeleiding en psycho-emotionele coaching die de osteopathise behandeling ondersteunen en het genezingsproces bevorderen.

🍀 Your body can do anything! It's your brain you have to convince...🍀